Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrucci se dostal do pořádného průšvihu

Ferrucci se dostal do pořádného průšvihu

Následující dva podniky nuceně vynechá

Se Santinem Ferruccim to jde z kopce. Po dvou těžkých úletech během sprintového závodu v neděli v Silverstone si teď od závodění nuceně odpočine.

Dvacetiletý Američan se dostal hned do dvou konfliktů se svým týmovým kolegou u Tridentu Arjunem Mainim. Nejprve ho ve čtvrté zatáčce bezohledně vytlačil z dráhy. Ještě horší incident způsobil poté, co již projel cílem. Během dojíždění do boxů totiž do Indova vozu úmyslně a nesmyslně zezadu vrazil.

Takovéto řešení osobních rozmíšek nemohli sportovní komisaři ponechat bez povšimnutí. Hříšníka si proto pozvali na kobereček. Jenže ten se bez omluvy nedostavil, čímž všemu nasadil korunu. Navíc celou záležitost komentoval naprosto nevhodným způsobem („Teď jsem absolvoval test na drogy a jsem OK“).

 

Požitek ze svezení si teď Ferrucci bude muset na nějakou dobu odpustit

 

Verdikt byl proto opravdu tvrdý. Ferrucci byl vyloučen z následujících dvou podniků na Hungaroringu a ve Spa-Francorchamps. Navíc musí zaplatit horentní pokutu 60 tisíc eur.

To pořád není všechno. Během jízdy z padoku do boxové uličky si sundal rukavice a telefonoval(!). Přišlo ho to na dalších 6000 eur.

Ferrucci je současně honorárním testovacím jezdcem Haasu ve F1 a vyzkoušel si i zámořskou sérii IndyCar. Ani to ho ale podle všeho nezachrání od vyhazovu. Prohlášení Tridentu totiž ostře odsoudilo nesportovní a necivilizované chování, kterým se Ferrucci i jeho otec opakovaně prezentovali, a to nejen v Silverstone.