Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jak vypadá Norrisova nejhorší sezona

Jak vypadá Norrisova nejhorší sezona

Druhé místo, ale spousta chyb a problémů

Řekli byste, že být druhým v průběžném pořadí šampionátu F2 je docela fajn. Stejný názor však rozhodně nesdílí Lando Norris. „Je to zatím nejhorší sezona v mé kariéře,“ tvrdí.

Na první pohled to vypadá dobře. Dokud nevezmu v úvahu množství chyb, jichž jsem se dopustil, a problémy, které jsme s týmem museli řešit. Vím, že jsem mohl být mnohem lepší, a to mě dost stresuje,“ přiznává bez obalu.

Zejména ho štvou některé minely, pro které nemá vysvětlení. Řadí k nim nehodu v kvalifikaci v Monaku nebo zničení gum v Rakousku. V Silverstone mu během zastávky zhasl motor: „Zase moje vina. Chtěl jsem předstihnout Arjuna Mainiho, který zajel do boxů přede mnou. Při rozjezdu jsem si ale neuvědomil, že nejsem na trati. Kousla se spojka a já s tím už nemohl nic dělat.

Doufám, že se ze svých omylů poučím a nebudou se opakovat,“ slibuje talent ve službách Carlinu, o něhož se ale intenzivně zajímají i některé stáje F1. Nyní před ním stojí nelehký úkol. Během zbývajících deseti jízd potřebuje zlikvidovat ztrátu 37 bodů na vedoucího Georgea Russella.

 

Norrise čeká na cestě za titulem ještě pořádná dřina