Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Skorodůchodce Tarquini prohnal mladší soupeře

Skorodůchodce Tarquini prohnal mladší soupeře

Slovakiaring - 2. závod

Gabriele Tarquini (Hyundai) si spravil chuť po svém nepříliš vydařeném úvodním vystoupení na Slovakiaringu a vyhrál druhou jízdu víkendu Světového poháru cestovních vozů. Nejvážnějším soupeřem mu byl Maďar Norbert Nagy (Cupra).

Oba dva stáli v první řadě na startu a jejich počáteční souboj o vedení se stal ozdobou závodu. Tarquini na zhasnutí světel zareagoval o zlomek sekundy rychleji, prvními dvěma zatáčkami však projížděli bok po boku. Teprve pak se prosadila Italova obrovská zkušenost. Postupně si vytvořil menší náskok a pod šachovnicí projel o 2,150 sekundy dříve než jeho pronásledovatel.

 

Nagy zdárně kráčí ve stopách jiného Norberta - Michelisze

 

Na roštu jsme zjistili únik vody z chlazení, mechanici si s tím ale dokázali poradit,“ sděloval své zážitky šestapadesátiletý(!) Tarquini, který se zároveň dostal do čela průběžné klasifikace. „Norbert dobře vyrazil, věděl jsem, že musím neustále útočit. Vyšlo to!“ Třetí dojel navrátilec za volant Yvan Muller (Hyundai) před vítězem prvního závodu Pepem Oriolou (Cupra).

Všichni tři borci s hondami, tedy Benjamin Lessennes, Tom Coronel a Esteban Guerrieri, byli k účasti připuštěni podmínečně. U jejich vozů byl po kvalifikaci zjištěn vyšší plnicí tlak v turbu, než povolují pravidla. Honda se ale proti diskvalifikaci odvolala. Z tohoto důvodu také zatím nejsou k dispozici oficiální výsledky.

Provizorní pořadí:

1. Gabriele Tarquini (I, Hyundai i30 N TCR), 2. Norbert Nagy (H, Cupra TCR) +2,150, 3. Yvan Muller (F, Hyundai i30 N TCR), +3,354, 4. Pepe Oriola (Cupra TCR) +4,750, 5. Benjamin Lessennes (B, Honda Civic TCR) +5,313, 6. John Filippi (F, Cupra TCR) +5,892, 7.Norbert Michelisz (H, Hyundai i30 N TCR) +5,895, 8. Fréderic Vervisch (B, Audi RS3 LMS), +13,578, 9. Esteban Guerrieri (RA, Honda Civic TCR) +14,194, 10. Yann Ehrlacher (F, Honda Civic TCR), +14,540...21. Petr Fulín (CZ, Cupra TCR) - 1 kolo