Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mallya stále nechce prodat Force Indii

Mallya stále nechce prodat Force Indii

Stáj je zapletena do podezřelých převodů peněz

Jde to pořád dokolečka. Čím více se hovoří o prodeji týmu Force India, tím častěji jeho spolumajitel, trestně stíhaný Vidžaj Mallya, všechno vehementně popírá.

Dokonce i na konkrétní tvrzení šéfa společnosti Rich Energy Williama Stareyho o podání nabídky ve výši 114 milionů eur na odkup stáje reagoval odmítavě: „Spekulace zůstanou spekulacemi. Mohu k tomu dodat jediné. Když přijde někdo důvěryhodný a položí peníze na stůl, tak budu první, kdo osloví ostatní podílníky a zeptá se na jejich názor.

Pozorovatelé z toho vyvozují, že v materiálu, předloženém Rich Energy, byl zřejmě nějaký háček. Nebylo by divu, protože potenciální zájemce se musí mít pořádně na pozoru.

 

Situace týmu Force India není rozhodně růžová

Doposud se totiž mělo za to, že průšvihy dvaašedesátiletého byznysmena, po němž velmi touží soudy v jeho vlasti, se aktivit ve F1 netýkaly. Jenže vyšetřující orgány si nyní posvítily na podezřelé převody značných částek (mluví se o 32 milionech eur) z účtu krachujících aerolinek Kingfisher na Force Indii a kriketový tým, který Mallya ve Velké Británii rovněž vlastní. Obvykle se tomu říká praní špinavých peněz. A to by mohlo případného kupce přivést do nemalých těžkostí.

Mallya pochopitelně veškerá obvinění odmítá. Stal se prý „obětí pochybení bank, bezprecedentního zneužití veřejné moci, honu na čarodějnice a dalšího pokusu, udělat si ze mě terč…“ Dále citovat nebudeme, slovník podobných výtečníků je totiž patrně na celé zeměkouli pozoruhodně podobný.