Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Bottasova smlouva byla hotová za dva týdny

Bottasova smlouva byla hotová za dva týdny

Fin je hlavně rád, že už má jistotu

Valtteri Bottas prozradil, že jednání o jeho nové smlouvě s Mercedesem trvalo jen přibližně dva týdny. Finský jezdec hovoří o přímočarých rozhovorech a oboustranné spokojenosti, ale fanouška asi v první řadě zaujme ten obrovský rozdíl ve srovnání s jeho týmovým kolegou. Toto Wolff a Lewis Hamilton prý o nové smlouvě mluvili už od zimy, rámcově se dohodli v Monaku a pak si nechali ještě celé týdny na dořešení detailů. Značně odlišné budou zřejmě i platy obou pilotů, ačkoli ty se nikdy oficiálně nezveřejňují.

"Celé to bylo velmi přímočaré, opravdu," řekl Bottas krátce po oznámení podpisu smlouvy. "S Totem jsme si poprvé společně sedli před víkendem v Silverstone a teď už máme podepsanou smlouvu. Samozřejmě to pro mě hodně znamená. Vím, že tým si vybral mě, nikoho jiného. Je to dobrý pocit, protože vím, že každý by chtěl místo v Mercedesu, je to nejžádanější tým v celém padoku. Asi jsem ještě nikdy žádnou smlouvu nepodepsal v této části roku. Nejvíc mě těší fakt, že nyní se budeme moci, já a Lewis, soustředit na zbytek sezony. Bude to tvrdý boj, ve kterém budou dva až tři týmy. Pomůže nám, že víme, že i příští rok tady budeme jako týmoví kolegové."

Z oznámení Bottasova kontraktu zajisté neměl radost Esteban Ocon. Junior Mercedesu předvádí velmi dobré výkony na hostování u Force India a možná tajně doufal, že ho Wolff vezme k Hamiltonovi. Těšit ho může alespoň to, že Hamilton podepsal do roku 2020 a Bottas pouze do roku 2019 s opcí na další sezonu.