Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris dojížděl s prasklým předním křídlem

Norris dojížděl s prasklým předním křídlem

Tajemství De Vriesova zázračného vzestupu odhaleno

Pokud vám ještě vrtá hlavou, proč Lando Norris tak snadno prohospodařil obrovský náskok v sobotním závodě na Hungaroringu, máme pro vás odpověď. Na vině nebyly jen pneumatiky. Chráněnec McLarenu dojížděl s prasklým předním křídlem. Proto Nyck de Vries tak snadno zlikvidoval patnáctisekundovou ztrátu.

Sehrálo to rozhodující roli,“ pravil osmnáctiletý pilot Carlinu, jemuž v průběžné klasifikaci patří druhá příčka. „Tady je několik středně rychlých zatáček a hlavně v těch pomalejších z nich jsem hodně ztrácel. Často vidíme, že má závodník problémy se zadními koly, ale teď se ukázalo, že stejné potíže mohou dělat i přední. Šla do kolen a já s tím nemohl nic dělat.

Kvůli chybějícímu přítlaku na přední nápravu totiž přicházel i o přilnavost a zápasil s nedotáčivostí. „Bylo to strašně frustrující, protože jinak jsem byl rychlejší než Nyck. Ten nestačil v tomto směru ani na svého kolegu Seana Gelaela. Lepší než já byl jen Sette Cámara.

Brazilec ovšem v závěru zůstal za stájovým parťákem Norrisem viset, protože ten mu nehodlal uhnout. „Měl jsem stejné nastavení jako Sergio. Jen jsem volil trochu odlišnou stopu, což se mně vyplatilo,“ konstatoval Norris.