Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

U Haase berou lidé prémie za dvojité body

U Haase berou lidé prémie za dvojité body

Magnussen: Konečně jsem někde, kde vládne pořádek

Haas obětuje další vylepšování současného monopostu přípravě toho na příští sezonu. „Nemůžeme déle čekat,“ prohlásil šéf týmu Günther Steiner. „Jinak bychom moc zaostali za konkurencí.

V současnosti je Haas v Poháru konstruktérů pátý, šestnáct bodů za Renaultem. Na jeho pozice tak už nejspíše nezaútočí. „Na současném VF-18 jsme provedli nějaké úpravy. Nejde ale o nic převratného. Aerodynamický tunel už používáme pro nové auto,“ přiznal Steiner.

 

Podle Steinera už běží vývoj vozu pro rok 2019 na plné obrátky

 

Současně připomněl, že bodové konto mohlo být ještě bohatší, nebýt četných výpadků. Stačí si jen vzpomenout na vzájemnou kolizi Magnussena a Grosjeana v Austrálii. Druhý jmenovaný měl dokonce až do VC Rakouska na svém kontě potupnou nulu.

Na výsledku každé velké ceny jsou přitom hmotně zainteresováni všichni zaměstnanci. Jestliže se oba vozy umístí v top 10, berou více peněz. Zatím se tak ale stalo jen v Rakousku a Maďarsku. „Je to docela jednoduchý bonus. Pokud dobře děláš a auta jsou i díky tobě schopná skórovat, pak si vyděláš víc,“ uvedl Steiner.

 

Magnussen oceňuje pořádek v týmu

 

Kevin Magnussen za až překvapivým letošním pokrokem vidí především vylepšený motor od Ferrari. „Jsme z něj nadšeni,“ pochvaloval si. Současně ovšem uznal, že i podvozek je mnohem kvalitnější, což se projevuje hlavně v zatáčkách. Navíc v týmu panuje pořádek. „Moje učednická léta ve F1 byla plná chaosu,“ zavzpomínal. „Kolem mě se pohybovala spousta lidí, kteří nevěděli, co přinese zítřek. Pořád byli jednou nohou na odchodu. V takové atmosféře se těžko pracuje. Teprve teď mám dostatek klidu. A hned jsem se dostal na vyšší úroveň. Jsem samozřejmě i zde pod tlakem, ale zdravým.“