Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell počítá s tím, že se někdo ozve

Russell počítá s tím, že se někdo ozve

Místo u Williamsu ještě není úplně ztraceno

Testy na Hungaroringu ještě více zaostřily pozornost na Georgea Russella. Junior Mercedesu zajel druhý den nejlepší čas. Současně vede klasifikaci šampionátu F2, když má na svém kontě čtyři vítězství a tři druhá místa.

Myslím, že Toto a další šéfové týmů si mě budou teď více hledět. Dělám všechno pro to, abych pro ně byl zajímavý i nadále. S průběhem sezony jsem zatím maximálně spokojený,“ uvedl Russell.

Dvacetiletý závodník se netají svou touhou dostat se co nejdříve do F1. Původně se předpokládalo, že by mohl být předmětem trojvýměny mezi Estebanem Oconem (z Force Indie do Renaultu), Lancem Strollem (z Williamsu do Force Indie) a jím (do Williamsu). Překvapivá dohoda Daniela Ricciarda s Renaultem tyto plány nabourala, i když u Williamsu patrně alespoň jedno volné místo k dispozici bude.

 

Při testech na Hungaroringu zajel nejrychlejší čas

 

Russell se podobnými spekulacemi zatím netrápí. „Budu prostě pokračovat v tom, co dosud. Když budu nadále podávat takové výkony, určitě se někdo ozve. Díky Charlesovi (Leclerkovi), který teď září u Sauberu, je formule 2 zase v kurzu.

S pochopením přijímá i únavnou rutinu na simulátoru Mercedesu: „Pokud chci být opravdu rychlý, bez toho se neobejdu. Jestliže po mně chtějí, abych zajel dvanáct kol za sebou v rozpětí půl sekundy, musím to zvládnout. A třeba vícekrát za sebou.