Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

FIA ustupuje námitkám výrobců pneumatik

FIA ustupuje námitkám výrobců pneumatik

Do výběrového řízení mohou vstoupit s vlastními návrhy

FIA se rozhodla pozměnit znění podmínek výběrového řízení na nového dodavatele pneumatik pro F1 v období 2020 - 2023. Ustoupila tak námitkám zejména ze strany Michelinu.

Ve sdělení mezinárodní federace se uvádí, že tímto reaguje na četné dotazy, které mezitím obdržela, a že došla k názoru, že původní dokument je potřeba modifikovat. Případní zájemci jsou tímto vyzýváni, aby do svých projektů zahrnuli vlastní návrhy a připomínky. Naznačila tak, že už netrvá na původním zadání.

Michelin se netajil zájmem vrátit se do F1, vadily mu však dvě věci. Odmítal vyvíjet pro jedinou sezonu 2020 třináctipalcové pneumatiky, když od dalšího roku se bude přecházet na osmnáctipalcové. Francouzskému koncernu se nelíbí ani to, že by se gumy měly rychle opotřebovávat. Z marketingového hlediska totiž potřebuje pravý opak.

Od FIA jde zjevně o snahu neudělat z výběrového řízení formalitu s jediným účastníkem, totiž Pirelli. Času ovšem mnoho nezbývá. Konkrétní nabídky je nutno předložit do 31. srpna, konečný verdikt má padnout nejpozději 14. září.