Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Penske si příští rok nechá Powera i Pagenauda

Penske si příští rok nechá Powera i Pagenauda

Ganassi chce nahradit Jonese Rosenqvistem

Tým Penske bude mít v příští sezoně stejnou jezdeckou sestavu jako letos. Vedle loňského šampiona Josefa Newgardena, který letos naplňuje druhý rok tříletého kontraktu, budou pokračovat i Will Power a Simon Pagenaud. Pro web Racer.com to v neděli před závodem v Poconu potvrdil sám Roger Penske.

„Všechno je nastavené tak, aby se všichni vrátili zpět. Je to dobrý tým,“ řekl o své sestavě Roger Penske, který tak netradičně ještě před koncem sezony potvrdil jezdeckou sestavu na příští rok.

Power si zajistil pokračování u týmu, s nímž je od roku 2009, vítězstvím v letošní Indy500. Navíc, stejně jako Newgarden, je ještě ve hře o titul. O pokračování Simona Pagenauda se v létě v Americe hodně spekulovalo. U Penskeho jej měl nahradit Robert Wickens, jenže ten má smlouvu u týmu Sama Schmidta.

„Nevím, jak a kdy to začalo, ale předloni jsem vyhrál šampionát a vloni skončil druhý,“ připomněl Pagenaud. Ten letos nezažívá povedený ročník. Tři závody před koncem je na sedmé příčce průběžného pořadí a stále bez vítězství.

Změnu chystá ale Penskeho největší rival, tým Chipa Ganassiho. Tomu se podařilo pojistit si lídra šampionátu Scotta Dixona, po němž pokukoval McLaren. Podle reportérů webu Racer Marshalla Pruetta a Robina Millera podepsal ale Dixon jen jednoletý kontrakt s opcí, která jezdci umožňuje smlouvu prodloužit. Tým ovšem uvedl, že Dixon podepsal víceletou smlouvu.

S Dixonem by měl utvořit jezdeckou dvojici šestadvacetiletý Švéd Felix Rosenqvist. Závodník formule E si americkou scénu vyzkoušel už v roce 2016, kdy odjel 10 závodů v Indy Lights, z nichž tři vyhrál. Rosenqvist je skutečný univerzál, jen v roce 2016 odjel kromě 10 závodů v Indy Lights stejný počet v Blancpain GT Series, osm v DTM, dva v ADAC GT Masters, čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně a Velkou cenu Makaa.

Ganassiho tým jej testoval v roce 2016 a také vloni a jezdec, jehož manažerem je, stejně jako v případě Scotta Dixona, Švéd Stefan Johansson, byl Ganassiho cílem už pro letošní sezonu. Nemohl se ale vyvázat ze své smlouvy ve formuli E. Stejný problém měl další pilot, o něhož Ganassi stál, Sébastien Bourdais, který byl pod smlouvou u Dalea Coynea. Třetí variantu představoval Novozélanďan Brendon Hartley, toho ale Ganassimu vyfouklo Toro Rosso.

Ganassi tak přetáhl Coyneovi druhého pilota Eda Jonese, který zazářil ve své nováčkovské sezoně. U Ganassiho ale nenaplnil očekávání a podle Raceru mu tým sdělil, že si má hledat angažmá u jiného týmu.