Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren si ve Spa vyzkouší Norrise

McLaren si ve Spa vyzkouší Norrise

O oranžový vůz má zájem také Ocon

McLaren oznámil, že úvodní trénink na nadcházející VC Belgie ve Spa-Francorchampsu absolvuje s jeho vozem Lando Norris. Zdánlivě banální záležitost, protože osmnáctiletý mladík je juniorem britské stáje a pravidelně pro ni testuje.

Jenže pozorovatelé v tom hledají hlubší význam. Norrisovo nasazení přichází bezprostředně poté, kdy odchod z F1 oznámil Fernando Alonso a jeho nástupcem se stal Carlos Sainz. Do centra pozornosti se teď dostává druhý kokpit týmu z Wokingu. Zatím v něm sedí Stoffel Vandoorne, jenže není vůbec jisté, zda si ho udrží.

Belgičanovy výsledky jsou doposud bídné, a protože za ním nestojí žádné velké peníze, je docela reálné, že se bude muset pakovat. Norris, v současnosti druhý muž pořadí F2, by v takovém případě připadal v úvahu jako logická náhrada.

Má však podle všeho zdatného konkurenta. McLaren by mohl být vytouženou metou také pro Estebana Ocona. Po převzetí Force Indie Lawrencem Strollem a vzhledem k očekávanému angažování jeho syna se stane přebytečným. Oranžový monopost bude potom pro něj určitě snesitelnější alternativou než kolabující Williams.

 

Esteban Ocon se bude muset nejspíš poohlédnout po novém džobu