Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Oba haasy pojedou s novou podlahou

Oba haasy pojedou s novou podlahou

Boj o čtvrté místo mezi konstruktéry graduje

Haas pošle do VC Itálie oba vozy s novými podlahami. A to navzdory tomu, že inovace, poprvé vyzkoušená ve Spa, se zatím příliš neosvědčila.

V Belgii ji po pátečních trénincích odstranili z vozu Romaina Grosjeana. V závodě ji použil pouze Kevin Magnussen a nebyl s ní příliš spokojený. Přesto padlo rozhodnutí přezbrojit kompletně.

Aktuální varianta bude použita v obou vozech,“ potvrdil v Monze šéf týmu Günther Steiner. „Jde o krok správným směrem. Bylo potřeba jen doladit některé detaily, což jsme s Kevinem minulý týden udělali. Nyní jsme přesvědčeni, že dojde ke zvýšení naší konkurenceschopnosti.

 

Günther Steiner dal nové podlaze zelenou

 

To je nanejvýš nutné, neboť Haas se nachází uprostřed urputného zápasu o čtvrtou příčku v Poháru konstruktérů. Na Renault ztrácí jen šest bodů. „Kdybych řekl, že ho porazíme a pak se to nepovedlo, srazilo by nás to do kolen. Takže ode mě uslyšíte jen to, že ze sebe vydáme všechno, abychom toho dosáhli. S vědomím toho, že soupeř se ze všech sil bude snažit tomu zabránit,“ krotil nadměrná očekávání Steiner.

Především se rezolutně odmítl bavit o případné šanci na stupně vítězů: „Nejsem tak troufalý, abych očekával, že vypadnou čtyři špičková auta ze šesti. Bez toho totiž nemáme šanci.