Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly doufal pouze v postup do druhé části kvalifikace

Gasly doufal pouze v postup do druhé části kvalifikace

Toro Rosso: Příjemné překvapení

Monza má ke klasickému okruhu moderní F1 asi tak stejně blízko jako Monako. Na obou tratích dochází k velkým překvapením už v kvalifikaci a ta letošní na VC Itálie nebyla výjimkou. Málokdo letos ještě čekal Williams v Q3, ale asi vůbec nikdo by netipoval, že v Q3 na Monze bude i vůz Toro Rosso poháněný motorem Honda. Pierre Gasly (9. místo) tam však ten svůj nějak dokázal propašovat.

"Dnešek byl neuvěřitelný. Ani jsme nevěděli, zda pro nás bude možné dostat se do Q2 a nakonec jsme byli v Q3!“ raduje se mladý Francouz. "Úžasný pocit, být na devátém místě. Vše šlo neuvěřitelně hladce. Udržel jsem si správný odstup (od vozu vpředu), využil aerodynamický pytel a zajel jedno z mých nejlepších kol v této sezoně. Více se dnes evidentně dosáhnout nedalo. Skvělé, že se to podařilo na domovské půdě Toro Rosso."

Hartley byl blízko a skončil daleko

Brendon Hartley (18. místo) ve stejném voze za stejných podmínek nepostoupil ani do Q2.

"Dnes to bylo neuvěřitelně těsné a moje poslední kolo nebylo vůbec špatné," míní Novozélanďan. "V první zatáčce jsem udělal malou chybičku, ale zbytek kola byl čistý. Škoda, že dnes nepršelo, včera jsme byli na mokré trati velmi dobří. Z vozu jsem neměl vůbec špatný pocit, tým odvedl dobrou práci. Vyladil ho tak, jak to máme s Pierrem rádi. Střed pole byl mimořádně vyrovnaný, což je fantastické pro F1, ale frustrující pro mě, jelikož jsem se ocitl na špatné straně hranice. Mezi mnou a Pierrem byla jedna desetina sekundy a on byl díky tomu o šest míst výše než já."