Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hartley a Gasly mohli bodovat, kdyby se vyhnuli kolizím

Hartley a Gasly mohli bodovat, kdyby se vyhnuli kolizím

Toro Rosso: Nakonec přece jen s nulou

Oba jezdci Toro Rosso dnes doplatili na kolize. Brendon Hartley (nedokončil) byl součástí závodu jen pár sekund. Ještě daleko před první zatáčkou kolidoval s jedním z vozů Sauberu.

"Na mou první velkou cenu na Monze jsem se velice těšil. Celý víkend jsem cítil, že jsem silný a v kvalifikaci jsem nebyl daleko za Pierrem, ačkoli jsem startoval mnohem hlouběji v poli než on. Byl jsem si jistý, že to bude dobrý závod. Naneštěstí, Ericsson jel hned po startu mírně vlevo, aby se dostal přede mě. Nebyl to extra agresivní manévr, ale stačilo to k ukončení mého závodu ještě před první zatáčkou," řekl Hartley.

Gasly alespoň dojel do cíle

Pierra Gaslyho (14. místo) jsme dlouho po kolizi s mclarenem Fernanda Alonsa viděli na bodovaných příčkách, ale druhá rána, tentokrát od Daniela Ricciarda, dala definitivní tečku za naději na nečekané body z Monzy.

"Takto jsme si dnešek rozhodně nepředstavovali," lituje Gasly. "Po startu jsem byl zablokován a v prvních dvou zatáčkách přišel o spoustu pozic.Chvíli na to jsem měl incident s Fernandem a vyvázl jsem z něj s poškozenou pravou stranou podlahy. Pak jsem ještě kolidoval s Danielem a musel jezdit s poškozenou zadní částí vozu. Monopost se všude strašně klouzal a tím můj závod vlastně skončil. Těžké bylo i dostat ho do cíle."