Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Leclerkovi jako by vyměnili auto

Leclerkovi jako by vyměnili auto

Sauber: Subjektivně dobré, objektivně žalostné

Sauber svého titulárního sponzora nepotěšil. Alfa Romeo si na prezentaci v Monze dala hodně záležet, jenže po kvalifikaci žádný důvod k oslavám nebyl.

U Marcuse Ericssona se víceméně předpokládalo, že po předchozích peripetiích a penalizaci do toho nepůjde naplno. Charles Leclerc byl ale očekáván mnohem výše.

Vůbec netuším, co se s autem stalo mezi třetím tréninkem a kvalifikací,“ žasl Leclerc (17. místo). „Předtím jsme byli hodně konkurenceschopní. Paradoxně jsem se svým kolem hodně spokojený, což říkám málokdy. Přesto jsme skončili už v první části. Máme před sebou spoustu práce a musíme zjistit, co se vlastně přihodilo. Jinak se s dobrým výsledkem můžeme rozloučit.

 

V boxu Sauberu panovaly spíše rozpaky

 

V první řadě je třeba poděkovat všem, kteří mně umožnili, abych se po nehodě mohl vrátit do vozu,“ prohlásil Ericsson (19. místo). „Kluci dřeli celou noc a zvládli to na jedničku. Během třetího tréninku jsem byl absolutně v pohodě a těšil se na kvalifikaci. V ní to ovšem vzalo rychlý konec. Pro mě to zase taková tragedie není, protože jsem stejně dostal trest za výměnu motoru. Ve středu pole je to dost vyrovnané a od toho se odvíjí moje naděje pro zítřek.“