Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolffův návrh narazil na rozhodný odpor

Wolffův návrh narazil na rozhodný odpor

Tři auta z jednoho týmu nikdo nechce

Nápad Tota Wolffa s rozšířením počtu týmových vozů ve F1 ze dvou na tři se nesetkal s příznivou odezvou. Popravdě řečeno, nic jiného se ani čekat nedalo.

Christian Horner, mluvící z pozice jednoho ze tří dominantních aktérů na současné scéně, se obává především praktických komplikací. „V praxi by to hlavně během zastávek byla ošemetná záležitost. Je to zajímavý koncept, bohužel ovšem také hodně složitý. Jeho realizaci si dost dobře nedokáži představit. Zejména soupeři ze středu pole z něj určitě nebudou nadšeni,“ domnívá se šéf Red Bull Racingu.

Není daleko od pravdy. „Jsme zásadně proti tomu, aby byly povoleny tři monoposty,“ prohlašuje rezolutně Claire Williamsová. „Už teď jsme svědky zákulisní spolupráce některých týmů, a teď ještě tohle. Kam to až půjde? Rozhodně by to byl krok špatným směrem.

Podobný názor zastávají také v Haasu nebo Racing Pointu. Jestliže nyní mohou usilovat tak maximálně o sedmé místo (pokud někdo ze špičky nevypadne), v budoucnosti by byli vykázáni kamsi na rozhraní první a druhé desítky. To se pochopitelně nikomu nelíbí. Ani Zakovi Brownovi z McLarenu: „Jak by to fungovalo? Dejme tomu, že se větší počet aut vejde na rošt. Ne každá stáj si ale bude moci dovolit nasadit třetí vůz.