Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Mercedes Hockenheimringu nepomůže

Mercedes Hockenheimringu nepomůže

Wolff: Nejprve se dohodněte, pak do toho vstoupíme

Budoucnost VC Německa je nadále nejasná. Zemi Schumachera, Vettela a Rosberga hrozí, že se v příštích letech bude muset obejít bez ní. Nürburgring snahu o její pořádání vzdal, prodloužení smlouvy Hockenheimringu s Liberty Media je v nedohlednu.

Finanční šéf vlastníka F1 Sean Bratches v rozhovoru s časopisem Auto Bild motorsport projevil rozčarování nad tím, že právě Německo není schopno nalézt řešení. „Nikdo nechce okruhu pomoci a vzít na sebe případné finanční riziko,“ prohlásil.

Vedle státních a zemských orgánů měl patrně na mysli Mercedes. Není v tom ostatně nijak originální. Německou automobilku si kvůli její pasivitě v této záležitosti vzali na mušku už četní další.

Jenže podle ředitele jejích sportovních aktivit Tota Wolffa není kritika na místě. Dle jeho názoru totiž trojcípé hvězdě do vyjednávání mezi Hockenheimringem a Liberty Media nic není: „V žádném případě se do něj nebudeme vměšovat. Nehodláme hrát úlohu míče, kterým si budou obě strany pohazovat. Pokud se ovšem domluví, učiníme vše, co bude v našich silách, pro úspěch závodu.“

S tím ale příliš nekoresponduje fakt, že při letošním ročníku se Mercedes prakticky vůbec neprezentoval. Nepřipravil žádné akce pro návštěvníky a chyběl i v zázemí pro VIP hosty. „To vůbec neznamená, že ztrácíme o podnik zájem. Šlo o marketingové rozhodnutí, které se odehrálo zcela mimo moji kompetenci,“ zdůraznil Wolff. Pokud vám jeho odpověď připadá poněkud nelogická, nejste sami...