Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Leclerc udělal ze svého auta citron

Leclerc udělal ze svého auta citron

Sauber: Největším soupeřem asi bude horko

Nebýt jednoho povedeného Ericssonova kola v závěru první části, ani bychom pořádně nezaregistrovali, že Sauber se kvalifikace vůbec zúčastnil. Švýcarská (nebo už spíše švýcarsko-italská stáj) dostala obě auta do druhé fáze. Oproti závěrečnému tréninku to byly posun k lepšímu a splnění povinnosti, ale nic víc.

Charles Leclerc (13. místo) přesto hodnotil den vcelku pozitivně: „Mezi oběma seancemi jsme si trochu pohráli s nastavením a i díky tomu jsme se probojovali do prostředního dílu kvalifikace. Z vozu jsem, alespoň se domnívám, vymačkal maximum. To je ostatně vždy naším cílem. Se svým výkonem mohu být spokojen. Teď máme před sebou dlouhý a náročný závod. Největším soupeřem asi bude horko, které nám dává pořádně zabrat.“

Také Marcus Ericsson (14. místo) ocenil změny na monopostu, narychlo uskutečněné po tréninkovém propadáku. „Důležité bylo, že jsme to nezabalili,“ pochvaloval si. „Úvodní fáze proběhla nečekaně hladce a dělal jsem si naděje i do druhé. V autě jsem se cítil skvěle, jenže nestačilo to na to, abychom mohli reálně pomýšlet na top ten. Je vidět, že střed pole je enormně vyrovnaný, proto ve velké ceně bude hodně záležet na tom, jak dokážeme hospodařit s pneumatikami a na celkové strategii. Docela se na to těším.