Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez dal dohromady skoro perfektní kolo

Pérez dal dohromady skoro perfektní kolo

Racing Point: Vylepšení na vozech fungují

Lidé z Racing Pointu jakoby se novým vlastníkům snažili ze všech sil dokázat, že jejich investice nepřijde vniveč. Na svoje konto si připsali další bezvadnou kvalifikaci. Jako jediní z týmů středu pole postoupili s oběma auty až do závěrečné fáze.

V ní navíc Sergio Pérez (7. místo) dosáhl maxima možného. Však také ve svém vyjádření nešetřil superlativy: „Z dneška mám opravdu radost. Myslím, že jsem dal dohromady skoro perfektní kolo na trati, kde je to mimořádně těžké. Jsme před našimi přímými soupeři a těsně za nejsilnější trojicí. Máme k dobru čtyři desetiny na Haas a šest na Renault. To dokazuje, že aplikovaná vylepšení už fungují. Navíc se tak děje na okruhu, na kterém nemůžeme příliš uplatnit naše silné stránky. Jsem proto potěšen rychlostí, kterou jsme ukázali. Zítřejší závod bude dlouhý, skoro dvouhodinový, a určitě ne nudný. Hlavně se musíme dostat do cíle a vyvarovat se chyb. Začátek na hyperměkkých pneumatikách nás může učinit zranitelnými vůči pronásledovatelům, ale zde hraje pozice důležitou roli. Ne tak klíčovou jako v Monaku, ale určitě je lepší ji obhajovat než dobývat.

 

Esteban Ocon litoval chyby, která ho stála lepší umístění

 

Kvalitní výsledek je momentálně hodně důležitý také pro Estebana Ocona (9. místo). Z tohoto pohledu ovšem prohra s týmovým kolegou není právě ternem. „Měl jsem skvělé auto a úpravy se opravdu osvědčily. Jenže moje kolo v závěrečné části kvalifikace za moc nestálo, protože jsem se otřel o bariéru a to mě stálo nějaký čas,“ povzdechl si. „Bez toho bych se asi umístil výše. V závodě chci sáhnout po každé příležitosti, která se naskytne. Předjíždět se tu moc nedá, takže rozhodující bude první kolo.