Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez prý netušil, do koho se opřel

Pérez prý netušil, do koho se opřel

Racing Point: Je třeba obnovit pořádek

Toliko oči pro pláč zbyly Racing Pointu. Po nadějné kvalifikaci odjíždí ze Singapuru s prázdnýma rukama. Publicitu sice získal značnou, ovšem takovou, o kterou nikdo nestojí.

Šéfa týmu Otmara Szafnauera vytočila už úvodní kolize Ocona s Pérezem, po které zůstal Francouz stát s ulomeným kolem. „Celek je důležitější než jeho části. Musíme se vrátit zpět k loňským pravidlům a dostat situaci znovu pod kontrolu,“ rozčiloval se. „To, co prohlásil Sergio, je neakceptovatelné. Měl po levé straně plno místa. Stájovému kolegovi je potřeba ponechat dostatečný prostor. Kdyby to byl někdo jiný, budiž, buď to vyjde, nebo ne. Ale opakuji: týmovému kolegovi je nutné ponechat prostor.

Návrat k pořádku z minulého roku znamená, že oba piloti budou mít zakázáno spolu v prvním kole bojovat.

Reakce Estebana Ocona (nedokončil) byla vcelku smířlivá: „Nebudu se v tom hrabat. Měl jsem skvělý start a naskytla se mně příležitost dostat se před Checa (Péreze). Potom jsem jen zaregistroval náraz a už jsem zase byl ve zdi. Mohl to být dobrý závod pro nás oba. Teď se vracíme s nulou, což je strašné.

 

Esteban Ocon se velmi rychle změnil ze závodníka v diváka

 

Sergio Pérez (16. místo) se v dalším průběhu předvedl ještě několikrát. Zvláště „povedený“ byl jeho úder do Sirotkina, po němž se nuceně projel boxovou uličkou.

V cíli nasadil masku kajícníka. „Nemám toho moc co říct. Jen to, že se všem v týmu omlouvám. S Estebanem to byl nešťastný moment, kterému šlo těžko zabránit. Jakmile jsem přidal plyn, opřel jsem se o jeho auto,“ vysvětloval. „Když jsem v rádiu uslyšel, co se přihodilo, byl jsem z toho nešťastný. Do té chvíle jsem netušil, s kým jsem se vlastně střetl. Nevzdal jsem to, ale postupně se mně přehřály brzdy, motor a pneumatiky. Bylo to hodně skličující. A do toho ještě přišel duel se Sirotkinem, při němž jsme se o sebe otřeli. Velká škoda.