Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villeneuve: "Šampionem už asi nebudu"

Villeneuve: "Šampionem už asi nebudu"

"Loni jsem naletěl, formule 1 se změnila."

Nosí o pár čísel větší overal a nevadí mu, že je to vidět. Není vysoký, přesto Jacques Villeneuve vždycky patřil k velkým postavám formule 1.

Pro svou prostořekost, neotřelé až kontroverzní názory, heroické výkony na trati. Všichni jej odepisovali, teď je zpátky a v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport vysvětluje proč.

Jedenáct měsíců o něm nebylo slyšet a pak byl během dvou týdnů zpátky ve formuli 1. Renault se rozešel s Trullim a vedle Fernanda Alonsa pro tři závody angažoval Jacquese Villeneuva. Šampion z roku 1997 měl už v té době podepsanou smlouvu se stájí Sauber. V mistrovství tak bude třiatřicetiletý pilot minimálně do konce příštího roku.

Bral jste loňskou epizodu u Renaultu jako rozcvičku, nebo jste to myslel vážně?
Nic nedělám jen tak. Myslel jsem si, že se za jedenáct měsíců formule 1 moc nezměnila. Věřil jsem si, že sednu do auta a hned budu rychlý. A nevyšlo mi to, naletěl jsem.

Alonso byl mnohem rychlejší, proč k tomu podle vás došlo?
Zatemnil se mi mozek. Alonso mě musel porazit, vždyť znal auto, ve kterém jsem já před prvním závodem seděl jenom dva dny. Chtěl jsem všechno dohnat, ale nebylo to reálné. Přecenil jsem své schopnosti.

Nemíval jste ve zvyku takhle o sobě mluvit. Co vás vedlo k téhle změně?
Byl jsem mimo, díval jsem se na formuli 1 zvenku a uvědomil si, jak paranoidní svět to je.

A proč jste se tedy vracel?
Začalo mi chybět závodění, nemyslel jsem si, že to bude takové. Když jsem odcházel, byl jsem znechucený, protože mě ve stáji BAR odsunuli na vedlejší kolej. Hodili mě přes palubu, byl jsem pro ně špatný a jenom mě tam trpěli.

Kompletní rozhovor naleznete na webu deníku Sport.