Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jezdecká sestava Haasu bude známa do dvou týdnů

Jezdecká sestava Haasu bude známa do dvou týdnů

Dostane se do ní Giovinazzi?

Další otazník ohledně jezdecké sestavy pro sezonu 2018 zmizí v nejbližší době. Alespoň to vyplývá ze slov šéfa týmu Haas Günthera Steinera.

Dočkáte se brzy,“ potvrdil. „Mělo by to být v horizontu dvou týdnů.“ Současně uvedl, že oznámeni budou současně oba dva piloti. „Alespoň před vás nebudu muset lézt dvakrát,“ dodal s nadsázkou Steiner, o kterém je naopak známo, že si s novináři povídá docela rád.

Teď jde o to, která jména padnou. Jasné je, že to nebude Charles Leclerc. Mimořádně talentovaného juniora si do svých služeb stáhlo přímo Ferrari. „O Charlese měl zájem leckdo. Klíčové bylo, že měl smlouvu s Ferrari. Dokud se v Maranellu nerozhodli, měli jsme svázané ruce,“ vysvětlil Haas, který ovšem příchod sympatického Monačana nepovažoval za příliš reálný.

 

Antonio Giovinazzi pořád čeká na svoji další šanci ve F1

 

Jaké další alternativy se tedy nabízejí? Samozřejmě může pokračovat stávající duo Kevin Magnussen – Romain Grosjean. Dále by připadal v úvahu další chráněnec Ferrari Antonio Giovinazzi, zvláště v případě, kdyby se neuchytil u Sauberu. Ryze teoreticky má šanci i Esteban Ocon. Jenže jako člověk od Mercedesu by ve stáji, úzce kooperující s Ferrari, asi nebyl příliš vítán. I když v roce 2017 taková situace nastala – Pascal Wehrlein tehdy závodil za Sauber.