Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel by si rád nechal poradit od Schumachera

 Vettel by si rád nechal poradit od Schumachera

Trápí ho věci skryté za oponou

Sebastian Vettel by byl rád, kdyby mu v tomto těžkém období mohl poradit jeho přítel a mentor Michael Schumacher.

Schumacher byl jedním z prvních, kdo rozeznal velikost talentu svého krajana, se kterým později v týmu Německa šestkrát vyhrál Závod šampionů. Vettel se už léta pokouší ukončit čekání Ferrari na mistrovský titul, jako to udělal i jeho vzor v roce 2000, jenže ztrácí pevnou půdu pod nohama. Z vedení šampionátu se náhle propadl do 40bodové ztráty na Lewise Hamiltona, jenž závodí za Mercedes, který už léta funguje jako dobře namazaný stroj.

"Kdyby byl zdravý, požádal bych ho o radu. A ne jenom o jednu," přiznává Vettel. "Nemám na mysli úplně věci kolem ježdění, spíše bych se ptal na věci odehrávající se za oponou. Týmová práce, politika ve F1. On měl s tím spoustu zkušeností, dlouho závodil za Ferrari."

Schumacherův bývalý rival Mika Häkkinen souhlasí. Vettel i Ferrari by rady sedminásobného mistra světa potřebovali jako sůl.

"Přečetl jsem si, že Sebastian by si přál mít Michaela nablízku, protože potřebuje někoho, kdo by mu dával dobré rady. Rozumím mu. Michael úzce spolupracoval s managementem a řídícími pracovníky, dokázal z Ferrari dostat to nejlepší. A zdá se, že Sebastian přestává věřit, že se mu od tohoto týmu dostane potřebné podpory," uvedl.

Na negativní vlně se svezl i starý dobrý Bernie Ecclestone: "Už se rozhodlo. Hamilton je mistrem světa. Ferrari bohužel podělalo strategie v Monze a v Singapuru. Za Schumacherovy éry by se mu to nemohlo stát."