Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso má jiné auto, než potřebuje

Alonso má jiné auto, než potřebuje

McLaren: Tak jsme zase nejpomalejší

Jestliže by někdo uvítal, kdyby šampionát už skončil, byl by to zřejmě Alonso. Pilot jeho kalibru si určitě loučení s formulí 1 představoval jinak, ne že bude jen do počtu.

Tak jsme zase nejpomalejší,“ konstatoval po dnešní kvalifikaci smutně Fernando Alonso (18. místo). „Platí to pro celý víkend, pro všechny seance, bez ohledu na to, jaké pneumatiky použijeme. Tenhle vysokorychlostní okruh nás trápí mnohem více než ostatní. Máme špatnou aerodynamiku, tady je potřeba připravit auto s velkým přítlakem a nízkým odporem na dlouhých rovinkách. My ho nemáme. Víme, kde nás tlačí bota a soustředili jsme se na to už v předchozích dvou závodech, ovoce to ovšem přinese až napřesrok.

 

Stoffel Vandoorne dojíždí sezonu snad už jen z povinnosti

 

Značně rezignovaně působil Stoffel Vandoorne (19. místo): „Nejsem dosavadním průběhem nijak překvapen. Jsme trvale nekonkurenceschopní, proti Rusku se nic nezměnilo. O nějakém, třeba malém, pokroku nemůže být vůbec řeč. Zítra to může být o něco lepší, jenže tady se špatně předjíždí. Uvidíme. Oteplí se a někomu by se mohly dělat na gumách puchýře. To lze využít, protože v zacházení s obutím jsme docela dobří.