Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso nechápe, za co byl potrestán

Alonso nechápe, za co byl potrestán

McLaren: Na rovinkách jen pasažery

Opět pouze se skalpem Williamsu opouští McLaren zemi vycházejícího slunce. Hluboká krize pokračuje a příznaky jejího překonání nejsou patrné. A tak si Fernando Alonso užívá závodění, při němž o nic nejde.

Dopadli jsme bídně, ale alespoň jsem si na této krásné trati zařádil,“ konstatoval Fernando Alonso (14. místo). „V prvním kole jsme v esíčkách předjížděli zvenku i zevnitř a získali pár pozic. O ty mě ale obrala pětisekundová penalizace. Nešlo sice o body, ale přesto nechápu rozhodnutí sportovních komisařů. Nemohl jsem udělat nic jiného, protože Stroll mě zřejmě neviděl. V závěru jsme se naháněli s jedním williamsem a Ericssonem, kterým odcházely pneumatiky. Bohužel jsme po celý víkend byli zoufale pomalí.

 

Fernando Alonso si Velkou cenu Japonska užil

 

Coby pouhý cestující se cítil také Stoffel Vandoorne (15. místo): „Za rámeček si dnešek nedáme. Po startu to bylo hodně těžké a proti rychlejším vozům jsme neměli nárok. Na rovinkách jsem byl jen pasažérem. Potom se to trochu zlepšilo, protože se nám podařilo dobře hospodařit s pneumatikami, zatímco jiní s nimi měli problémy. Pár lidí jsem předjel a některé alespoň dotáhl. Víc nebylo v mých možnostech.