Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Alonsa vymyšlený šampionát B vůbec nezajímá

Alonsa vymyšlený šampionát B vůbec nezajímá

Soustředí se na obranu pozic McLarenu

Při obrovských rozdílech mezi špičkou a středem pole přestává být tzv. druhá liga F1 záležitostí rozebíranou pouze fanoušky a médii detailně sledujícími F1, ale stále více o ní mluví také jezdci slabších týmů. Pokud nic jiného, ​​tak je to dobrá motivace v době, kdy Sebastian Vettel může po startu ze středu pole poskočit rovnou do boje o stupně vítězů, kolidovat se soupeřem, propadnout se na chvost pelotonu, probojovat se přes všechny vozy "druhé ligy", zajet do boxů, opět se probojovat vpřed a v cíli mít ještě pohodlný náskok před prvním autem z druhého sledu.

Tento šampionát B, určený pro všechny kromě jezdců Mercedesu, Ferrari a Red Bullu, je mnohem vyrovnanější než ten skutečný. Není se ale co divit, že pro dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa není tak zajímavý, jako pro Sergia Péreze nebo Kevina Magnussena.

"Ne, pro mě nic neznamená," odpověděl Alonso na otázku ohledně jeho postavení v šampionátu B. "Být sedmý v šampionátu jezdců nic neznamená, není důvod myslet na to. Mým jediným cílem je dostat McLaren na co nejlepší místo v Poháru konstruktérů. Možná už nemáme naději dohnat Renault a Haas, ale rozdíl mezi námi, Racing Pointem a Sauberem je po každém závodě menší, protože oni jsou nyní velice silní. Ale nenecháme je dohnat nás před Abú Zabí. To je pro mě důležité. Šampionát jezdců mě nezajímá."

Alonsovi se přitom v šampionátu B nevede zle, má 50 bodů a je čtvrtý, jeden bod před Estebanem Oconem. Na prvních třech místech jsou Sergio Pérez z Racing Pointu, Kevin Magnussen z Haasu a Nico Hülkenberg z Renaultu, všichni tři mají shodně po 53 bodů. Pro srovnání, Daniel Ricciardo, poslední z pomyslného šampionátu A, má 146 bodů.

A když už Alonso zmínil Pohár konstruktérů, Renault a Haas nepochybně bojují o čtvrtou příčku, zatímco McLaren na šesté má už jen patnáctibodový náskok před Racing Pointem, který má z pěti závodů 43 bodů. Toro Rosso již čtyři závody po sobě nezískalo ani bod. Tuto dvojici nejspíš nedožene ani s novým motorem Honda a čeká ho těsný souboj se Sauberem o deváté místo.

Alonsa zmínka o jeho účasti v B šampionátu vůbec nepotěšila