Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Čtvrtá řada v černo-žlutém provedení

Čtvrtá řada v černo-žlutém provedení

Renault: Hlavně získat více bodů než Haas

Renault jel do Mexika s jasným cílem. V šampionátu má tři závody před koncem sezony pouze jediného reálného soupeře - tým Haas. Hlavním cílem je získat více bodů než tento tým, což znamená, že po kvalifikaci v garáži Renaultu zavládlo nadšení. Černo-žluté vozy kompletně obsadily čtvrtou startovní řadu, takže jsou na Okruhu bratrů Rodríguezů nejrychlejší ze "zbytku světa", zatímco oba haasy vypadly už v první části kvalifikace.

Souboj týmových kolegů vyhrál německý jezdec, Španěl někde ztratil čtvrt sekundy.

"Bylo zábavné bojovat v desítce nejrychlejších o co nejlepší pozici a těší mě, že jsme dosáhli maximum. Jsem rád, že jsem zajel dobrá kola, byla to hodně intenzivní kvalifikace. Vozu zřejmě charakteristika okruhu tady v Mexiku sedí. Starosti by mi nedělala ani případná změna počasí před závodem. Jsme připraveni na další velkou výzvu," řekl po kvalifikaci Nico Hülkenberg (7. místo).

Carlos Sainz neměl tak precizně nastavený vůz a bojoval s přetáčivostí.

"Pro tým to byla velmi dobrá kvalifikace. Potvrdilo se, že jsme v lepší formě než v předchozích závodech a z vozu dostáváme více rychlosti, takže můžeme být spokojeni. Z mého osobního hlediska mohla být kvalifikace i lepší. Bojoval jsem s vyvážením vozu, byl hodně přetáčivý. Nebyl jsem s ním docela spokojený, ale přesto jsem se dostal do Q3," řekl Sainz (8. místo).

Sainz byl poražen týmovým kolegou, ale body se budou rozdávat až po závodě