Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hülkenberg navýšil náskok v čele obou B-šampionátů

Hülkenberg navýšil náskok v čele obou B-šampionátů

Renault: Úspěšná mise

Tým Renault měl sice v cíli pouze jeden vůz, ale ke spokojenosti mu to dokonale stačí. Ne, že by mu nebylo líto odstoupení Carlose Sainze, ale důležitý je Pohár konstruktérů, kam přibylo osm bodů Nika Hülkenberga za vynikající šesté místo. Dva závody před koncem sezony se tak Renault od Haasu vzdálil na 30 bodů a čtvrtá příčka se již zdá být snadno ubránitelná i v případě, že by se Haasu po odvolacím procesu vrátily body za šesté místo Romaina Grosjeana v Itálii.

"Teď to jsou už dva dobré víkendy v řadě, což znamená, že nám na konto přibyla spousta bodů. Z mé strany to byl mimořádně poklidný a solidní závod. S jednozastávkovou strategií jsem byl na trati dost osamělý, takže jsme se věnovali hlavně managementu vozu a pneumatik. Celý tým po celý víkend odváděl dobrou práci. Jsme rádi, že jsme navýšili náskok v jezdeckém i v konstruktérském šampionátu," těší se Hülkenberg (6. místo), jenž si v mistrovství jezdců vytvořil bodový odstup v čele tzv. B-šampionátu.

Sainz měl prostě pech

Carlose Sainze zradila pohonná jednotka. Podle popisu "náhlé smrti" ho nejspíš postihla stejná porucha jako Daniela Ricciarda v USA.

"Strašná škoda. Pohodlně jsme vedli střed pole, byli jsme ve skvělé pozici pro získání slušného množství bodů a z ničeho nic, zcela bez varování, se vůz vypnul," popsal Sainz (nedojel), jenž se po startu nakrátko ocitl i před Kimim Räikkönenem, 28 kol svého závodu. "Opravdu moc frustrující, po tak dobrém startu a prvním kole, ale takové už je závodění. Letos nemáme zas tak mnoho poruch, ale když už, tak to musí být zrovna, když vedu střed pole. Strašná smůla."