Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V Hamiltonově voze by vyhrál každý, míní Verstappen

V Hamiltonově voze by vyhrál každý, míní Verstappen

Vettel to slíznul od Stewarta

Když jste čtyřnásobným nebo pětinásobným mistrem světa, to ještě neznamená, že všichni budou pět ódy na vaše jezdecké schopnosti. Dnes tu máme dva pěkné příklady.

Max Verstappen, jenž letos vyhrál dvě velké ceny, si myslí, že každý špičkový jezdec by se letos stal mistrem světa, kdyby měl Hamiltonův vůz.

"Jeho vůz!" nepřemýšlel dlouho Verstappen nad odpovědí na otázku, co dělá Hamiltona tak dobrým jezdcem. "Samozřejmě, je to extrémně dobrý jezdec, ale i Vettel by uspěl v jeho voze, Ricciardo taky a i já bych vyhrál, kdybych měl jeho vůz."

Při čtení Verstappenových slov asi musel skřípat zuby i Valtteri Bottas…

Pro Bild zase udělal rozhovor Sir John Young Stewart, světu F1 známý jako trojnásobný šampion Jackie Stewart, a podíval se na výkony Sebastiana Vettela. 79letý Brit došel k závěru, že 31letý jezdec Ferrari je asi za zenitem.

"Řekl bych, že Sebastian je již za svým zenitem, zatímco Lewis je stále rok od roku lepší. Není důvod, proč by se (po zimě) nemohl vrátit v nejlepší formě, ale bude to pro něj těžké, protože po takové sezoně je jezdec k sobě kritičtější a přemýšlí, co chce dělat a co ne. Do F1 přišel jako 20letý a jako 26letý už byl čtyřnásobným šampionem," uvažuje Stewart nad důvody vyhoření v nejlepších letech.

"Nemůže stále vinit všechny kolem. Když bojujete o titul a vidíte, že předjížděcí manévr může pro vás dopadnout velmi špatně, tak se stáhnete. Vyčkáte na správný moment. Sebastiana mám rád, je to výborný jezdec, velmi emocionální a v technice je možná nejdále ze všech, ale už nemá tak jasnou mysl, jako míval."