Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Mercedes by Vettelovým angažováním šlápl vedle

Mercedes by Vettelovým angažováním šlápl vedle

Coulthard varuje před dvěma kohouty v jednom boxu

Sebastian Vettel už nemá pomalu z čeho vybírat. Pokud samozřejmě chce zůstat ve F1 a jezdit v alespoň trochu slušném týmu. Pomineme-li variantu s Renaultem, je tu ještě divoká kombinace, kdy by se stal kolegou Lewise Hamiltona v Mercedesu.

Lze si jen velmi těžko představit, že Vettel zatouží po angažmá v Brackley, kde bude za britským fenoménem jasnou dvojkou. Ale nikdy neříkej nikdy. 

Tohle je samozřejmě jen fotomontáž. A u ní nejspíše také zůstane. Foto: archiv

Jenže David Coulthard v rozhovoru pro Daily Mail tvrdí, že vedle by v tomto případě šlápl i Mercedes. „V Lewisovi mají někoho, kdo je schopen vyhrávat závody i šampionáty. Vzít Seba jen proto, aby přiměl Lewise být ještě lepším… To není správný krok,“ je přesvědčen. „Hamilton nepotřebuje vedle sebe čtyřnásobného mistra světa, aby podával skvělé výkony. Spíše si myslím, že Vettel by ve stáji působil jako rušivý faktor. Historie ukazuje, že když se na jednom smetišti potkají dva dominantní kohouti, přináší to jenom problémy. Oba totiž nemohou současně vítězit. Spojení Valtteriho a Lewise se jeví jako mnohem jistější cesta k úspěchu.

Coulthard ovšem připouští, že při případné Vettelově ochotě závodit za trojcípou hvězdu bez nároku na odměnu by mohlo vedení Mercedesu o jeho příchodu vážně uvažovat.

Zdroj: FORMULE.cz