Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wolff teď nespustí z Vettela zrak

Wolff teď nespustí z Vettela zrak

Hamilton si bude moci více dupnout

Už to začíná. Potvrzení Vettelova odchodu z Ferrari je pro senzacechtivé živly zvláště v tomto mrtvém čase pravým požehnáním.

Největší pozornost se samozřejmě soustřeďuje na fantastickou kombinaci, spočívající v přechodu Vettela do Mercedesu a Lewise Hamiltona do Ferrari. Oběma letos končí smlouva (stejně jako Bottasovi, ale spřežení Vettel – Hamilton si asi nedokáže představit nikdo).

Hojně citováno je vyjádření šéfa týmu Mercedes Tota Wolffa pro agenturu dpa: „Sebastian je vynikající závodník, obrovská osobnost a bude výraznou posilou pro každou stáj formule 1. Ve vztahu k budoucnosti samozřejmě preferujeme naši současnou jezdeckou dvojici, ale vývoj v této záležitosti nespouštíme ze zřetele.“ 

Vymění si tito pánové napřesrok zaměstnavatele? Foto: Mercedes

Manažer Wolffova kalibru ani nemohl nic jiného říci, pokud nehodlal okamžitě pálit mosty. Vyvozovat z toho, že je už ruka v rukávě, je však poněkud předčasné. Spíše je to drobné varování vyslané směrem k obhájci titulu.

Bývalý pilot F1 a nyní analytik televizní stanice Sky Sports F1 Karun Čandhok nicméně upozornil, že dnešním dnem se také radikálně zlepšila Hamiltonova vyjednávací pozice. Při diskusi o novém kontraktu má totiž v rukávě eso v podobě hrozby odchodu do Maranella. Může ho vytáhnout opakovaně a být si jist, že ve Ferrari bude přivítán s náležitými poctami. Finančně by si také nejspíše nepohoršil.

Zdroj: FORMULE.cz