Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

S McLarenem do IndyCar jsem nikdy nechtěl!

S McLarenem do IndyCar jsem nikdy nechtěl!

Alonso má jiné plány, sezona v USA ho neláká

Fernando Alonso nám v poslední době ozřejmuje, co všechno nikdy nechtěl a nepotřebuje. Na seznamu má také dvě věci související s IndyCar. Nechtěl, aby McLaren šel do americké série spolu s ním, ale v první řadě neměl zájem o sezonu v IndyCar, jelikož na ni nebude mít čas.

"Celou sezonu v IndyCar jsem beztak nechtěl, protože je to velký závazek," řekl Alonso v návaznosti na veřejné potvrzení představitelů McLarenu, že se soustředí na návrat mezi špičku F1 a plány na pokrytí dalších prestižních sérií jdou stranou. "Rád bych jednoho dne závodil v IndyCar, ale ne příští rok. Sedmnáct závodů, všechny v Americe, vše se učit od nuly…

Takový závazek a s tím související úsilí jsem nikdy neměl v plánu, takže to, že to nyní McLaren vyloučil, se týkalo pouze týmu. Pokud by šel do IndyCar, jistě by to nebylo se mnou, takže pro mě se tímto nic nezměnilo. Vy jste na to přišli teď, ale já to vím už od srpna, takže mých plánů se to nedotklo. V září jsem testoval vůz IndyCar, abych si ho vyzkoušel, ale jak říkám, mé budoucnosti se to nedotklo.

Když to řekli, přečetl jsem si: Zklamaný Alonso… a podobné věci, ale jaké zklamání, když mám jiné plány a nijak mě to neovlivnilo?"

Víme, že Alonso s Toyotou dokončí supersezonu WEC 2018-19, která vyvrcholí 24hodinovým závodem v Le Mans. Kromě toho se chce zúčastnit několika "velkých závodů".

"Ohledně svého programu pro příští rok mám jasno již několik měsíců, ale ještě musím dotáhnout pár věcí, plány v určitých disciplínách s některými značkami. Když budu se vším hotov, oznámím to," slíbil Alonso.