Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso a McLaren se příští rok vrátí do Indianapolisu

Alonso a McLaren se příští rok vrátí do Indianapolisu

Trojkoruna na dosah

McLaren v sobotu večer v Brazílii oznámil, že se příští rok vrátí do závodu Indianapolis 500 a za volantem oranžového vozu bude opět Fernando Alonso.

Podrobnosti o programu budou zveřejněny později, takže nevíme, se kterým americkým týmem bude McLaren spolupracovat, protože sestavit kompletní vlastní tým i s vozem pro jediný závod v roce moc nedává smysl. Loni takto spolupracoval s týmem Andretti, kde je ale nyní pravděpodobně problém s Hondou, pro kterou jsou McLaren a Alonso uzavřenou kapitolou. Pokud je to pravda, tak se Woking bude muset obrátit na Chevrolet. Alonso nedávno vyloučil, že by v IndyCar absolvoval celou sezonu, ale to alespoň znamená, že bez angažmá ve formuli 1 bude mít spoustu času na pořádnou přípravu.

Pokud by vyhrál, stal by se historicky druhým držitelem trojkoruny motorsportu, která patří pouze vítězi VC Monaka, 24hodinovky v Le Mansu i 500mílového závodu na oválu v Indianapolisu. Dosud získal pouze jediný závodník, Graham Hill.

"Nikdy jsem neskrýval, že jednoho dne chci získat trojkorunu. Indianapolis 2017 byla úžasná zkušenost a věděl jsem, že pokud se naskytne příležitost, tak se určitě vrátím. A jsem velmi rád, že to bude s McLarenem," oznámil dvojnásobný mistr světa.

"Už teď se těšíme na Starou cihelnu a úžasný závod," napsal do tiskové zprávy Zak Brown, generální ředitel McLarenu. "McLaren má s Indy dlouhý a těsný vztah a pro nás s Fernandem je to nedokončená mise. Indianapolis 500 nikdy není procházka růžovou zahradou, vždycky je to ohromná výzva. Chováme obrovský respekt vůči závodu i vůči našim soupeřům. Žádné iluze. Ale McLaren je v první řadě a především týmem závodníků, jakým je i Fernando. Vrhneme se do toho naplno."