Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vzteklý Verstappen po závodě napadl Ocona

Vzteklý Verstappen po závodě napadl Ocona

Red Bull: Mělo to být vítězství

Vozy Red Bull byly znovu ve skvělé kondici. Max Verstappen si zasloužil zvítězit a jen zbytečná kolize ho o triumf připravila. Daniel Ricciardo po startu z 11. pozice rovněž sahal po stupni vítězů. Skvěle rozjetý závod měl dopadnout ještě lépe.

Max Verstappen (2. místo) sice startoval z páté pozice, ale už v 19. kole byl první. Na vedoucí pozici najížděl také do 44. kola. V něm se dostal do křížku s Estebanem Oconem, který měl pocit, že je v té fázi závodu rychlejší. Došlo ke kolizi, Verstappen se roztočil mimo trať a po návratu se už jen díval na záda Hamiltonovi.

Z auta jsem měl celý závod bezvadný pocit, a to i ke konci, kdy jsem měl poškozenou podlahu,“ hodnotil svůj výkon – už s chladnou hlavou – temperamentní Nizozemec. „Nastavení, vyvážení a strategie dnes klaply perfektně. Odvážíme si druhé místo, ale mělo z toho být vítězství. To dokazuje, že jsme si vedli výborně, nad očekávání. Je hrozná škoda, že to neskončilo vítězstvím kvůli incidentu s Oconem. Samozřejmě že jezdec o kolo zpátky může předjet toho, kdo je o kolo před ním, jenže on zbytečně moc riskoval, zvlášť když byl ve hře vedoucí závodník. Stihla ho penalizace za zavinění nehody, tak to snad mluví samo za sebe. Koneckonců jsem vášnivý sportovec, který chce vyhrávat, tahle situace je nepříjemná a svědčí o emocích, když se bojuje na nejvyšší úrovni.

Pravda pravdoucí. Ale on sám by se možná zachoval stejně… A na druhé straně zkušený závodník by se možná na první pozici do takového souboje nepouštěl. Po závodě navíc Verstappen napadl Ocona a dokonce museli zasahovat funkcionáři FIA. Incident byl prošetřovaný a divoký Max si ještě z Brazílie odvezl výchovný flastr: dva dny povinné účasti na obecně prospěšných akcích FIA.

Při kolizi s Estebanem Occonem ztratil Max Verstappen hodně času a poškodil si podlahu vozu

Víc než zklamaný Verstappen se po závodě rozpovídal Daniel Ricciardo (4. místo). Chvíli se zdálo, že ještě zabojuje o stupeň vítězů, ale nakonec se k opravdovému útoku ani nedostal.

Mám velkou radost z toho, jakou práci tým odvedl, přesto jsem trochu zklamaný, že mi těsně unikly stupně vítězů,“ přiznal Australan. „Dohonil jsem Kimiho a už se viděl na bedně, ale bohužel to nestačilo. Strategie byla zase perfektní, takže vyčítat si nemáme vůbec co vyčítat. Užíval jsem si to a svedl několik parádních soubojů. Hlavně se mi líbilo, jak jsem předjel Bottase. Týmu jsem do vysílačky řekl, že jdu do toho, a ukázal, že jsem nemluvil do větru. Souboj se Sebem byl bezva, řekl bych, že jsme se možná párkrát sťukli, ale vždycky jsem uznával jeho i způsob, jakým závodí. Už jsme se na dráze utkali několikrát, občas to jde na ostří nože, ale myslím, že oba víme, kde má ten druhý hranice.

Strašné je, že máme rychlé auto, vždycky když dostaneme penalizaci. Kdybychom startovali blíž k čelu, věřím, že jsme mohli dosáhnout dobrého výsledku. Má to takovou hořkou příchuť. Vedli jsme si dobře, ale kdybychom startovali z pozice, na kterou jsem se kvalifikoval, mohlo to dopadnout lépe. Když startujete z jedenáctého místa, nesmíte mít vysoké nároky. Přesto mě výsledek závodu nemrzí. Dělal jsem, co se dalo, a vím, že celý tým také. Jak to dopadlo, tak to je. Na základě dnešní rychlosti pojedu do Abú Zabí optimisticky naladěný. Mám dojem, že pro nás je tamější dráha výhodnější než tahle brazilská, tak si tam třeba připijeme náhražkou šampusu.

Daniel Ricciardo v souboji se Sebastianem Vettelem