Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Přece jenom to bude Kubica?

Přece jenom to bude Kubica?

S Williamsem má podepsat smlouvu už tento týden

Těžko říci, do jaké míry se dá této zprávě věřit. Německý portál auto motor und sport nicméně přišel s informací, že Robert Kubica je těsně před podpisem smlouvy s Williamsem. Má být závodním jezdcem pro sezonu 2019!

Pravděpodobnost, že se tomu tak stane, je prý devadesátiprocentní. Řeší se již jen nepodstatné detaily, jako právo týmu „prodat“ některé páteční tréninky solventnímu zájemci (mluví se o Nikitovi Mazepinovi).

Média dokonce citují údajné Polákovo vyjádření: „Rozhodnutí už spočívá pouze na mně. Je třeba, aby všechno bezvadně zapadlo, nemá cenu něco lámat přes koleno. Bude to odměna za dlouhou cestu, kterou jsem od svého zranění urazil. Proto musím být srozuměn s prostředím i lidmi, s nimiž budu spolupracovat.“

Nedůvěru k této zvěsti vzbuzuje, kromě závodníkova zdravotního stavu, nedostatečné finanční krytí, dlouhodobá to Kubicova Achillova pata. Aktuální pilot Sergej Sirotkin sice nepředvádí bůhvíjaké výkony, jeho tatínek ale má kam sáhnout pro pořádný balík peněz. To je to přesně to, co nemajetný Williams potřebuje ze všeho nejvíce.

Naopak Esteban Ocon už nejspíše Kubicovi v cestě nestojí. Z postu rezervisty Mercedesu se v roce 2020 pokusí o velký comeback. A určitě ne s Williamsem.