Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault měl být mnohem lepší, provokuje Haas

Renault měl být mnohem lepší, provokuje Haas

David proti Goliášovi

Tovární stáj by měla být někde jinde a ne bojovat o pozici v Poháru konstruktérů s malým, mladým americkým týmem.

Víme, jak to je. Renault před sezonou 2016 koupil zubožený britský tým Lotus a zároveň s ním se snaží rozvíjet i své francouzské motorové oddělení. Haas letos těží z výkonu pohonných jednotek od Ferrari, převodovek od Ferrari, zavěšení kol od Ferrari a dalších věcí od Ferrari, jakož i času stráveného v aerodynamickém tunelu Ferrari. Šéf Haasu Günther Steiner má ale pravdu v tom, že Renault už měl zatápět špičkovým týmům.

Připomeňme, že mezi těmito dvěma stájemi je zlá krev nejen kvůli boji o čtvrté místo mezi konstruktéry, ale i kvůli diskvalifikaci Romaina Grosjeana z Velké ceny Itálie po protestu Renaultu.

"Toto je naše třetí sezona, jsme na pátém místě a bojujeme proti Renaultu, který by měl být mnohem lepší než my," pochlubil se Steiner. "Můžete vidět jejich zoufalství, protože jsou továrním týmem a mají pětkrát více lidí než my, ale musejí s námi bojovat. Pro nás je to pocta. Víme, že F1 je pro závodní tým mimořádně tvrdé prostředí, protože to není jen o závodění. Náš tým odvádí dobrou práci."

Před posledním závodem sezony má Renault na kontě o 24 bodů více než Haas, takže je v podstatě dobojováno. Pro Renault bude čtvrté místo nejlepším od obnovení továrního týmu. Loni skončil až šestý, předloni devátý. Avšak pro Haas je toto také nejlepší sezona, loni i předloni byl osmý a od šestého McLarenu ho dělí 28bodová propast.