Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubicu čeká velký návrat

Kubicu čeká velký návrat

Williams má vše oficiálně potvrdit zítra

Podle důvěryhodných informací se Robert Kubica stane závodním jezdcem Williamsu pro sezonu 2019. Oficiální oznámení je očekáváno zítra v Abú Zabí během tiskové konference týmu.

Osm let po těžké nehodě v rallye, která ho málem stála život, se tak třiatřicetiletý Polák znovu vrací mezi účastníky velkých cen F1. Jeho kolegou bude vycházející britská hvězda a chráněnec Mercedesu George Russell.

Kubica snahu o návrat nikdy nevzdal, i když není a už nikdy nebude ve stoprocentním zdravotním stavu. Pravá ruka má totiž po úrazu velmi omezenou hybnost. Přesto se mu podařilo se etablovat nejprve v automobilových soutěžích a v posledních letech odváděl špičkovou práci jako testman ve F1. Williams o něm údajně uvažoval už loni, přednost nicméně dostal podstatně mladší a solventnější Sergej Sirotkin.

Právě neschopnost sehnat dostatečné sponzorské krytí se zpravidla uváděla jako hlavní důvod, proč byly Kubicovy snahy o comeback zatím neúspěšné. Zda tato příčina pominula, těžko říci. Kubica prý sehnal nějaké peníze od petrolejářského koncernu Orlen, ale zase tolik jich nebylo. Přitom Williams přišel hned o tři zdroje financí – Strolla, Martini a teď i Sirotkina.