Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bridgestone vzal špatné výsledky Ferrari na sebe

Bridgestone vzal špatné výsledky Ferrari na sebe

Nové pneumatiky byly vyvíjeny s ohledem na F2005.

Bridgestone na sebe vzal vinu za neutěšený výsledek Ferrari při Grand Prix Malajsie, kde obhájce titulu získal jen dva body.

"Jakkoli je důležitý celý systém auta, vina za neutěšený výsledek v tomto závodě jde nepochybně na naše pneumatiky," řekl Hirohide Hamashima, technický šéf Bridgestone Motorsport.

Ferrari chyběl na stupních vítězů poprvé od Grand Prix Maďarska 2003, kde vyhrál Fernando Alonso. Hirohide Hamashima řekl, že výkon bridgestonů na jedno kolo je velmi špatný.

"Potenciál na jedno letmé kolo je velmi neuspokojivý," řekl Hirohide Hamashima. "A to, že Fernando Alonso a Jarno Trulli zajeli čas o několik vteřin rychleji nelze svádět na rozdílné množství paliva. Byla to pro nás velká lekce, která nás donutila přemýšlet o mnoha věcech, a my jsme připraveni zareagovat. V Mugellu máme připraveny nové pneumatiky, které byly vyvíjeny s myšlenkami na F2005.

Samozřejmě jsme s Ferrari hodně diskutovali o tom, jak vyvinout novou generaci pneumatik. Myslím, že jsme dokázali identifikovat ty, které nás učiní opět konkurenceschopnými.

Pokud se Ferrari rozhodne nasadit F2005 v Bahrajnu, dokážeme jim poslat pneumatiky, které si vybereme v Mugellu. Potřebujeme jen čas na jejich výrobu," dodal Hamashima.