Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon chce využít výhodnější strategii

Ocon chce využít výhodnější strategii

Racing Point: Stále nevyřešené problémy

Šéf týmu Otmar Szafnauer si je dobře vědom, že závodění s týmy středu nebude v Abú Zabí nijak jednoduché. Přesto je přesvědčený, že jeho jezdci mají šanci na velmi dobrý výsledek.

Esteban Ocon (9. místo) měl v závěrečné fázi kvalifikace problémy s pohonnou jednotkou a hydraulikou, ale přesto dokázal vybojovat cenné deváté místo. „V první části jsem zajel dost dobré kolo a myslím, že jsem v kvalifikaci z auta vydoloval to nejlepší. V závěrečném tréninku jsem toho moc nenajezdil, ale tým dal auto díky velkému úsilí dohromady, připravil ho dobře a já postoupil do třetí části. Zítra pro nás budou představovat hrozbu vozy z druhé desítky, protože budou startovat na lepších pneumatikách, ale snad se nám podaří zužitkovat strategii jízdy na hyperměkkých,“ zhodnotil Francouz výkon i vyhlídky.

Sergio Pérez (14. místo) nebyl spokojený s vyvážením vozu: „Naším dnešním tempem jsem zklamaný. Z hlediska výkonnosti zatím prožíváme slabý víkend a pořád přetrvává několik problémů, které jsme na autě dosud nevyřešili. Při jízdě na jedno kolo nám to škodí, protože se auto dostává hodně do smyku, a tím ztrácíme čas. Doufejme, že to zítra bude něco jiného, když máme na startu závodu volbu pneumatik. Mám za cíl získat body, ale ze čtrnácté startovní pozice to nebude nic snadného.“