Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez byl v závěru Leclerkovi v patách

Pérez byl v závěru Leclerkovi v patách

Racing Point: Zachráněné sedmé místo

Hlavním úkolem bylo bodovat a pojistit sedmé místo v Poháru konstruktérů. Díky osmému místu Sergia Péreze se to podařilo. Úkol byl tedy splněn, ale k úplné spokojenosti bylo hodně daleko.

Ukázalo se, že start na ultraměkké směsi pneumatik byl pro Mexičana správnou volbou. Pro výsledek byl potom rozhodující výborný výkon v úvodním kole.

Vzhledem k tomu, co se všechno semlelo za tenhle víkend, jsem rád, že jsem skončil na bodovaném místě. S autem jsem byl spokojený a bylo tak rychlé, jak jsme počítali. Jenom jsme nevyřešili problém s vyvážením a myslím, že vůz byl na některém místě poškozený. Hodně důležitý byl start závodu a po výborném prvním kole jsem jezdil v první desítce. Potom klapala strategie podle plánu a největšího konkurenta jsem měl v Leclerkovi. V posledních pár kolech jsem mu byl těsně v patách, jenomže jsem neměl rychlost na to, abych ho předjel,“ zhodnotil svůj výkon Sergio Pérez (8. místo).

Esteban Ocon (nedojel) sváděl během závodu několik velkých bitev, ale v závěru bohužel poklesl tlak oleje a musel odstoupit. Závod komentoval slovy: „Takhle zakončit sezonu je obrovské zklamání. Všechno vycházelo dobře, sváděli jsme fantastické bitvy a předjížděcí manévry. Měli jsme dost dobrou rychlost. Strategii jsme sice neměli nejlepší, protože jsme museli startovat na hyperměkkých pneumatikách, ale dokázali jsme se vzchopit a rýsovalo se, že obě auta dojedou na bodech. Jako tým jsme dělali všechno správně, ale bohužel nás donutilo odstoupit unikání oleje. Takové jsou závody. Takové dny, jako byl ten dnešní, přinášejí zklamání, na druhé straně nás posilují.

Estebana Ocona v posledním závodě pro Racing Point zastavil unikající olej