Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso poděkoval Hamiltonovi i Vettelovi

Alonso poděkoval Hamiltonovi i Vettelovi

McLaren: Dvojité loučení

Letošní trápení McLarenu skončilo. Konečně. Budoucí sezona už snad opravdu bude mnohem lepší. Fernando Alonso ani Stoffel Vandoorne ale při tom nebudou.

"Formule 1 pro mě připravila pěkné rozloučení, stejně jako můj tým a fanoušci. Byl jsem tak zaneprázdněný, že jsem ani neměl čas uvědomit si, jaké okamžiky právě prožívám. Děkuji i Lewisovi a Sebastianovi za pěkný společný dojezd. Bylo to velmi emotivní. Oba nevýslovně respektuji, jsou to velcí šampióni a bylo mi ctí závodit s nimi po většinu mé kariéry.

Dnešní závod byl o managementu pneumatik, šetření paliva a boji o body do posledního kola," řekl Alonso (11. místo). "Po celou kariéru jsem bojoval. Někdy v konkurenceschopném voze, někdy ne, ale nikdy jsem se nevzdával. Jsem hrdý na to, čeho jsem dosáhl a že jsem závodil za nejlepší týmy na světě."

McLaren přišel o svou největší hvězdu, rovnocennou náhradu nesehnal

Zatímco Alonso odchází s hlavou hrdě vztyčenou a v záři reflektorů, Vandoorne se z F1 vytrácí tak, jak v ní dva roky závodil. Ve stínu dvojnásobného šampiona.

"Závěr sezony nám body nepřinesl, ale aspoň to byl docela dobrý závod," řekl Vandoorne (14. místo). "Bavil jsem se, přestože jsme předem věděli, že to pro nás bude těžký závod. Jsem rád, že jsme s materiálem, který jsme letos měli, dokázali to, co jsme dokázali. Naneštěstí jsme neměli rychlost na to, abychom mohli být na bodech.

Jsem si jistý, že už zítra ráno budu mít před očima pouze novou výzvu. Už se na ni těším."