Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pollock nepochybuje o tom, že se Villeneuve vzchopí

Pollock nepochybuje o tom, že se Villeneuve vzchopí

"Ale stále tu není plná důvěra ve vůz."

Není to tak dávno, co Craig Pollock vyvrátil veškeré dohady o tom, že Sauber může pro špatné výkony s Kanaďanem ukončit smlouvu. Zároveň však přiznává, že Villeneuve stále postrádá důvěru ve svůj nový vůz. Jacques zatím absolvoval pro Sauber dvě velké ceny plné zklamání, ale Craig Pollock, jeho manažer a bývalý šéf stáje BAR nepochybuje o tom, že se Villeneuve vzchopí hned jak se trochu více sžije s vozem.

"Vlastně je to docela prosté," řekl Pollock pro Autosport. "Když Jacques poprvé usedl do vozu Grand Prix, již po deseti kolech byl rychlejší než David Coulthard. Pokud máte tuhle schopnost, pak jste rychlí - avšak pouze za předpokladu, že máte důvěru ve vůz.

Momentálně tu právě ona stoprocentní důvěra není, protože Jacques se necítí spokojený s nastavením. Postrádá kilometry z testování a může předvést pouze 85% ze svých schopností. Takže jezdec i tým musí najít společnou cestu, jak se vrátit zpátky na 100%.

Jacques ví, že Sauber je dobrý tým, který má velké zkušenosti se závody Grand Prix. Ale stále tu není plná důvěra ve vůz."