Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

TAG Heuer zůstává s Red Bullem

 TAG Heuer zůstává s Red Bullem

Motory už ale nepojmenuje

TAG Heuer zůstává sponzorem Red Bullu i přesto, že ze zákazníka Renaultu se stal partnerský tým Hondy a jméno motoru již není k mání.

Red Bull dosud neměl motorového partnera, místo toho podepsal kontrakty se třemi subjekty. S Renaultem, jenž motory vyrobil a Red Bullu prodal, s TAG Heuer, který motory sponzoroval a ve startovní listině sezony 2018 proto byly pod jeho jménem, a ještě s Aston Martinem, jehož logo se také dostalo na vůz RB14, ačkoli s motory neměl nic společného.

Přechod k Hondě tak lze, alespoň po finanční stránce, považovat za velký úspěch Red Bull Racingu. Motory Hondy bude mít zdarma a k nim i plnou podporu japonské továrny pro sebe i svůj juniorský tým Toro Rosso. Aston Martin zůstal s tím, že jako výrobci supersportů mu je jedno, jestli sponzoruje šasi poháněné motorem Renaultu nebo Hondy (s Ferrari a možná i Mercedesem by už byl větší problém). A zůstává i TAG Heuer, pouze sestupuje mezi řadové sponzory. Kromě toho, v roce 2019 se na pulty obchodů dostanou hodinky edice Maxe Verstappena.

"Bylo zřejmé, že skvělé partnerství TAG Heuer s F1 musí pokračovat," oznámil Stéphane Bianchi, spokojený šéf švýcarské společnosti, jež již dlouho funguje nezávisle na TAG Group, která zůstala akcionářem McLarenu.