Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel není viníkem, řekl Ecclestone

Vettel není viníkem, řekl Ecclestone

Předpovídá, že VC Londýna se nikdy neuskuteční

Proti slovům Luky di Montezemola, že Lewis Hamilton by byl mistrem světa i ve voze Ferrari, tu dnes máme názor Bernieho Ecclestonea. Ten sice již řekl, že Sebastian Vettel není vůdčí osobností, jakou byl Michael Schumacher, ale zároveň vidí, že Hamilton měl ve svém týmu ideální podmínky k podávání optimálních výkonů. A netýkalo se to pouze atmosféry v týmu a komunikace s médii, ale i podpory od finského kolegy.

"Lewis měl fantastický rok a také plnou podporu týmu. To se o Sebastianovi říci nedá," řekl bývalý boss F1. "Ve Ferrari po Marchionneho smrti chyběla pevná ruka a chaos převládl nad organizací. Při pohledu zvenčí to vypadá, jakoby Ferrari udělalo více pro Kimiho než pro Sebastiana. Sebastian je obětí, nikoli viníkem. Kdyby měl stejnou podporu, jako měl Lewis, také mohl být šampionem. Tým musí své hvězdě dodávat sílu, ne jí ji brát."

Ecclestone také řekl, že dal BRDC nabídku na odkoupení okruhu Silverstone, ale nepochodil. Naznačil, že VC Velké Británie zůstane na tomto okruhu a závod v ulicích Londýna se nejspíš nikdy podaří uskutečnit.

"Před asi tak 10 lety jsme tomu dali šanci, ale bylo by to příliš komplikované, je tam příliš mnoho omezení. Mělo to být v centru Londýna, za Buckinghamským palácem, v tom jsme měli jasno. Během setkání jsem se ve Westminsteru tehdejšímu starostovi pokoušel vysvětlit, že my nějaké peníze seženeme, ale potřebujeme vědět, kolik do toho dají oni. Dvě hlavní osoby řekly, že dají dohromady tři miliony liber. Tak jsem jim řekl, že to pokryje tak náklady na minerálku, kterou vypijeme během stovek podobných setkání, kterým bychom se nevyhnuli, takže to asi raději ukončíme."