Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciarda trápil špatný spánek, ovlivnilo mu to sezonu

Ricciarda trápil špatný spánek, ovlivnilo mu to sezonu

O změně týmu intenzivně přemýšlel několik týdnů

V podstatě se nic neděje, občas si sedneme a promluvíme si, řekne jezdec reportérům, když se ho již pátý víkend v řadě ptají na případnou změnu týmu. Skutečnost ale může být zcela jiná a mnoho ze zajímavých skutečností se dozvíme až takto zpětně.

Daniel Ricciardo se už nechal slyšet, že by ho zajímalo, kdo z Ferrari stopl jeho jednání o přestupu do tohoto týmu. Potom myslel na přestup do Renaultu, což ho připravilo o dobrý spánek.

"I kdybych při nastupování do vozu upadl a pochroumal si rameno, po usednutí do kokpitu bych na to zapomněl. O to nejde. Ale asi se dělo něco, co jsem si v té době ani neuvědomoval. Když jezdec odejde na hotel, měl by si dopřát dobrý, osmihodinový noční spánek. Ale když váš mozek pořád šrotuje, spíte sotva šest hodin a časem se to ještě kumuluje," vysvětluje Ricciardo.

Jak jsem řekl, jsem dost silný, abych vše beztak zvládl. Jízda vás nabudí, ale mozek během víkendu nejspíš nebude ve stoprocentní formě. Měl jsem několik takových nocí, když jsem se moc dobře nevyspal, protože jsem myslel na spoustu věcí. Nemohu poukázat na nic konkrétního, ale jistě mi to neprospívalo."