Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Z Russella může být hvězda F1

Z Russella může být hvězda F1

Zanechává výborný první dojem

Paddy Lowe není jediný, na koho George Russell zapůsobil svým inteligentním vystupováním. Stejný dojem z něj měl Toto Wolff, a to už před lety, když se jeho nynější chráněnec teprve chystal do formule 3.

"S Georgem jsem se poprvé setkal, když mu bylo 15 nebo 16 let a požádal mě o schůzku," vzpomíná šéf týmu Mercedes i jeho juniorského programu. "Mám rád tato setkání s mladými chlapci s plnou hlavou snů. On přišel v černém obleku, v kravatě a s notebookem a řekl mi: Zrovna jsem vyhrál titul v britské F4 a zvažuji přestup do F3. Podle mě bych měl zůstat s britským týmem, protože jsem velmi mladý a u Carlinu se cítím dobře. A zeptal se mě, jestli by mu to zavřelo dveře do Mercedesu, kdyby první rok ve F3 nepoužíval motor Mercedes. Moc dobrá otázka od někoho, komu je 15 nebo 16. Byl skvělý. Má mozek, empatii, sociální dovednosti a je rychlý.

Mohu pouze zopakovat, co mi řekl Sébastien Philippe (šéf týmu ART). Že George je jedním z nejlepších, které jsem kdy měl v týmu. Myslím, že tu máme dalšího britského chlapce, z kterého může být hvězda F1."