Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Nové Ferrari je podle Barrichella mnohem lepší

Nové Ferrari je podle Barrichella mnohem lepší

Brazilec slibuje pro GP Bahrajnu zlepšení.

Rubens Barrichello varoval konkurenci - nové Ferrari F2005 je prý mnohem lepším vozem, než F2004M. Brazilec nedokončil druhý závod letošní sezóny, Grand Prix Malajsie, poté co zadní pneumatiky na jeho monopostu doslova odešly. Barrichello tento týden v Itálii poprvé usedl do nového monopostu F2005. Ferrari později rozhodlo o nasazení hned dvou nových šasi do Grand Prix Bahrajnu.

"Nové auto je rychlejší," uvedl Barrichello.

"Je úžasné zejména v rychlých zatáčkách. Je lepší při brzdění a prakticky ve všech oblastech. Moje první dojmy z Mugella byly velmi pozitivní. Mám velikou radost. S F2005 můžeme se soupeři skutečně bojovat."

Barrichello a Schumacher očekávají, že vůz pro nadcházející závod bude konkurenceschopný a mnohem lepší, než ten z Malajsie. "Minulý rok jsme byli v Bahrajnu velmi konkurenceschopní. Vyhráli jsme závod s náskokem půli kola. Čeká nás mnohem lepší závod, než byla Malajsie. Stačí se podívat, jak jsme na tom byli v Melbourne, kde se nám dařilo během celého víkendu."

Barrichello se těší do pouště, kde minulý rok startoval po boku Michaela Schumachera z první řady a kde dojel na druhém místě. "Z pohledu předjíždění to není jednoduchý okruh. Povrch je totiž mimo závodní linii velmi kluzký," dodává Brazilec.

"Je to náročný okruh s kombinací úzkých a rychlých zatáček. Minulý rok jsem si to v Bahrajnu velmi užíval. Okruh je jedinečný a zábavný. Minulý rok v neděli dopoledne jsme kvůli písečné bouři ani neviděli okruh a to byla opravdu nová zkušenost! Bahrajn je svůj a má svou vlastní kulturu, což je vždy zajímavé."