Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo něco stál, ale vyplatí se

Ricciardo něco stál, ale vyplatí se

Nebojte se, Renault si ho může dovolit

Cyril Abiteboul připomíná, že jeho tým má na dosah ohromné ​​zdroje jednoho z největších výrobců automobilů na světě. Háček je pouze v tom, že vedení automobilky nesouhlasí s rozhazováním a peníze se pro tým uvolní pouze na velmi dobré projekty. Příkladem takového "projektu" je i získání špičkového jezdce Daniela Ricciarda. Když se nečekaně objevil na jezdeckém trhu, s penězi na velmi dobrý plat nebyl žádný problém.

"Renault je připraven svůj tým finančně silně podporovat," řekl šéf stáje. "Ale otázka nestojí tak, zda si to Renault může dovolit. Proč by si něco nemohl dovolit, když má obrat 40krát větší než Red Bull? V tomto žádný problém není. Otázka se vždy týká protihodnoty.

Dává smysl investovat daný obnos do jezdce na úrovni Daniela, když se zrovna nacházíme v tomto bodě naší cesty, máme tenhle vůz a musíme ještě financovat tyto věci? Věříme, že ano. Diskutovalo se o tom. Můžeme se zeptat, zda je lepší vložit tyto peníze do vozu nebo do jezdce, ale dospěli jsme do bodu, že si můžeme dovolit rozumně investovat do obojího.

Také musím říci, že po komerční stránce je smlouva s Danielem až vájimečně rozumná, absolutně ne na úrovni extrémů ve F1, přestože samozřejmě zohledňuje jeho schopnosti a talent a vše, co týmu nabízí. Ale není to nerozumně velký balík."