Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Villeneuve spoléhá na počítačový simulátor

Villeneuve spoléhá na počítačový simulátor

Na okruhu Sakhir pojede poprvé hned pět jezdců.

O nadcházejícím víkendu se jede již třetí podnik letošní sezóny, Grand Prix Bahrajnu. Pilot stáje Sauber Jacques Villeneuve spoléhá na to, že se okruh naučí s pomocí počítačového simulátoru.
 
Mistr světa formule 1 z roku 1997 byl na konci sezóny 2003 odejit ze stáje BAR. Minulý rok Kanaďan do premiérového závodu na okruh Sakhir nenastoupil, poté co do seriálu naskočil až na poslední tři závody sezóny.
 
Kanaďan bude jedním z pěti pilotů, kteří budou na Středním východě závodit poprvé.
 
"Nebyl jsem tam, ale vím že je tam sucho, slunce a písek. Musí to tedy být na pohled velmi zajímavé místo," prohlásil Kanaďan na adresu okruhu Sakhir.
 
"Když hovořím s ostatními jezdci tak říkají, že je zábavné tam jezdit. Minulý rok jsem neviděl ani závod v televizi, takže vážně nevím co mám čekat.
 
Mám v úmyslu zahrát si videohru, abych si zvykl na profil tratě. Jaké to je skutečně však zjistím až v okamžiku, až tam budu."
 
Jezdci formule 1 a nováčci obzvlášť používají počítačové simulátory k seznámení se s okruhy, na kterých se jezdí závody Grand Prix.
 
Nedělní závod bude pro Sauber dvoustou Grand Prix. Vstup Villeneuva do letošní sezóny je zatím spíše zklamáním. Jacques dojel v Austrálii třináctý a v Malajsii nedokončil.
 
Jeho týmový kolega Felipe Massa dojel v obou závodech na desátém místě. Kanaďan je tak v týmovém souboji zatím tím, kdo tahá za kratší konec provazu. V souvislosti s Villeneuvem se dokonce objevily i spekulace, že by jej mohl vystřídat testovací jezdec stáje BAR Anthony Davidson.
 
David Coulthard minulý týden prohlásil, že by Villeneuve mohl "odejít, nebo být odhodlán to udělat", pokud se situace jeho a Sauberu brzy nezlepší.