Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Čeká Alonsa návrat do formule 1?

Čeká Alonsa návrat do formule 1?

Možná se sveze už při testech v Barceloně

Fernando Alonso se co nevidět vrátí do kokpitu vozu F1. Tvrdí to alespoň španělský list Marca. Podle něj se dvojnásobný mistr posadí alespoň na půl dne do McLarenu MCL34 už při testech v Barceloně.

Je třeba zdůraznit, že jde zatím o pouhou spekulaci. Vychází z následujícího Alonsova vyjádření: „Především se nyní budu koncentrovat na start v Indy 500. Ale pokud by moje zkušenosti, které jsem během let shromáždil, byly někomu v McLarenu užitečné, rád pomohu.

Těmi, kterým bude třeba „helfnout“, jsou především oba závodící jezdci. Sainz se bude seznamovat s novým týmem i autem, Norrise čeká úplná premiéra ve F1. Tady má každá rada cenu zlata. „Ví nejlépe, jak se monopost od loňska změnil, a pozná mnohem rychleji než já, co je dobře a co špatně,“ prohlásil Norris. 

I Carlos Sainz by pomoc svého krajana uvítal

Proti by rozhodně nebyl ani Zak Brown. „Řada hvězd F1, třeba Michael Schumacher, Alain Prost nebo Mika Häkkinen, se i po svém odchodu snažila udržet kontakt se světem F1. Fernanda váže s Carlosem dlouholeté přátelství a s Landem byl v Daytoně členem stejného týmu. Také inženýři by jeho přítomnost určitě uvítali, protože by nám to umožnilo získat výhodu vůči konkurenci,“ uvedl nejvyšší představitel McLarenu. Současně ovšem zdůraznil, že konečné rozhodnutí je výhradně na Alonsovi.